Scouts ARDU

Onze groep

0
Leden!
0
Leid(st)ers!
0
V.Z.W.'ers!
0
Kapoenen!
0
Welpen!
0
Wolven!
0
JV's!
0
Verkenners!

Scouting... eens proberen?

Wat doe jij op zondag? Voetballen, kwissen, knutselen, spelletjes spelen, in bomen klimmen, erop uit trekken, …? Wij doen het allemaal!

Wij, dat zijn de jongens van Scouting Ardu. Ben je tussen 6 en 17, dan kan je elke zondag bij ons terecht. Iedereen is welkom! Je hoeft niet speciaal hard te kunnen lopen, heel sterk zijn of goed te kunnen zingen. Gewoon zin hebben om je op zondag goed te kunnen amuseren is meer dan genoeg!

We komen elke zondag om 14u samen, dit heet de wekelijkse vergadering. Je speelt er in groep (de zogenaamde takken) met leeftijdsgenootjes.

Ben je 6 of 7, dan ben je kapoen. 8 en 9-jarigen spelen bij de welpen en 10 en 11-jarigen bij de wolven. Tussen 12 en 14 jaar hoor je bij de jongverkenners en bij de verkenners ben je 14 tot 17 jaar oud. Natuurlijk speel je niet alleen; elke groep heeft zijn eigen begeleiding. Jonge mensen die elke week weer eens iets nieuws verzinnen om van jouw zondag een echt avontuur te maken. En dan zwijgen we nog over de weekends die plaatsvinden tijdens het jaar en van het kamp in de grote vakantie!

Op onze kalender kun je zien wanneer we vergaderen. Kom dus gerust op zondag eens een kijkje nemen aan het lokaal, dan kan je meteen zien hoe het er bij ons aan toe gaat.
Je mag twee keer komen proberen bij ons zonder lidgeld te betalen. Je bent dan automatisch verzekerd. Bevalt het je, dan moet je je zeker en zo snel mogelijk inschrijven!

Aarzel dus niet om eens langs te komen!

Tot zondag zeker?

Leeftijd

Rond de beginleeftijd van kapoenen bestaat er binnen de beweging een algemene regel. Die luidt dat 'een kind kan aansluiten bij de kapoenen als hij of zij 6 jaar wordt, vóór 1 januari van het lopende werkjaar (2019-2020 - dus geboren is in 2013)'. Die afspraak werd gemaakt met de koepels van andere jeugdbewegingen (o.a. Chiro, KLJ, ...).

Uiteraard is het geen probleem om meteen bij een hogere tak in te schrijven.

Wat betekent Scouts en Gidsen Vlaanderen-lidmaatschap?

Door lidgeld te betalen word je lid van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Dit is voor een groot deel een verzekeringspremie. Het nationaal verbond biedt ook een volledige ondersteuning aan de plaatselijke werking. Bovendien krijgen de leden vier keer per jaar het ledenblad 'Krak Boem'.

logoardu.gif

Lidgeld

Het lidgeld is dit jaar (werkjaar 2019-2020) vastgelegd op 55.00 EUR. Hiervan is het grootste deel bestemd voor de verzekering via het nationaal verbond (ongeveer 33.00 EUR). Het resterende bedrag is een bijdrage voor de werkingskosten, het Artuutje, materiaal, ...

Scouting is er voor iedereen! Mensen die het financieel moeilijk hebben kunnen inschrijven aan €18,00. Dit kan in alle discretie besproken worden met de groepsleiding. Deze kunnen jullie bereiken op  .

Wie lid wordt na 1 maart betaalt slechts de helft van het lidgeld.

Het lidgeld wordt betaald op de scoutsmarkt tijdens het startweekend. Op zaterdag 28 september 2019 kan er cash of met de kaart betaald worden aan ons mobiel secretariaat, tussen 16u en 18u.

Je wilt je zoon voor het eerst aansluiten bij Scouting Ardu?

Kom eens langs op zondagnamiddag (kijk eerst even op de kalender) en geef naam, adres en geboortedatum door aan iemand van de groepsleiding. Je zoon kan aan twee vergaderingen deelnemen zonder lidgeld te betalen (hij is ondertussen wel verzekerd).

Daarna sluit hij zich officieel aan door het lidgeld over te schrijven.

 

Je wilt je zoon herinschrijven?

Alle ledenadministratie brengen we samen in orde op de scoutsmarkt tijdens ons startweekend op zaterdag 28 september. Tussen 16u en 18u kan u langs komen op ons mobiel secretariaat om uw zoon in te schrijven voor het komende scoutsjaar. We overlopen samen de fiche van uw zoon en u kan ter plaatse het lidgeld voor 2019-2020 betalen. Zo staat alles weer tiptop en zijn we op 3 minuten rond met alle administratie! 

Niet-verzekerde leden worden vanaf de overgang onverbiddelijk naar huis gestuurd.

 

Je wilt je zoon niet langer bij Ardu inschrijven?

Gelieve iemand van de groepsleiding in te lichten.

Formulier bij ongeval

Dit document bestaat uit 3 delen.

    • DEEL A: in te vullen door de leiding
    • DEEL B: in te vullen door de ouders (gegevens i.v.m. de mutualiteit)
    • DEEL C: in te vullen door de geneesheer

Dit laatste blad dienen de ouders dus steeds mee te nemen wanneer ze na een ongeval op de scouts overgaan tot een doktersbezoek. De geneesheer zal zijn bevindingen op dit blad noteren. Na het invullen van blad B en C kan dan samen met de leiding blad A worden ingevuld, waarna de leiding ook het dossier indient bij Ethias.

Privacyverklaring

Sinds 25 mei 2018 trad de GDPR in werking. Deze nieuwe wetgeving tracht de gegevens van de EU-burger zo goed mogelijk te beschermen. In dit document vindt u de privacyverklaring van onze scoutsgroep. Hierin staat alles wat u moet weten i.v.m. de verwerking van de gegevens die u opgeeft en welke rechten u heeft omtrent deze gegevens.

WekelijkseVERGADERINGEN

De leden worden via een kalender per tak op de hoogte gehouden van de zondagse vergaderingen. Deze kalender vind je in het ‘Artuutje’, ons ledenmagazine. Lees deze goed zodat er geen vergissingen optreden wat betreft plaats, dag en uur. We staan er op dat je de leiding verwittigt telkens wanneer je niet naar de vergadering kan komen.

De vergaderingen gaan meestal door van 14u tot 17u30, met uitzondering van de verkenners die vergaderen tot 18u. Mogen wij vragen dat je zoon steeds op tijd aanwezig is, zodat we op niemand moeten wachten en met de volledige groep kunnen openen. Het is overigens zo dat je zoon na de activiteiten niet meer onder onze verantwoordelijkheid staat. Kom hem dus steeds op tijd halen!

Indien je je zoon met de wagen brengt, is het raadzaam om hem aan het hekken te laten uitstappen. Voor ieders veiligheid en zeker dat van je kinderen is het het best niet op onze terreinen te rijden met de wagen. Je kunt je zoon ook met de fiets brengen, er staan genoeg fietsrekken om alle fietsen op een goede manier te stallen. Bij onze oudste takken gebeuren heel wat activiteiten met de fiets. Zij dienen dan ook steeds met de fiets (+ slot en verlichting) naar de vergadering te komen. Bij kapoenen en welpen is het niet noodzakelijk om met de fiets te komen, tenzij het uitdrukkelijk op de kalender staat.

OpKAMP!

De zomerkampen zijn traditioneel het hoogtepunt van het scoutsjaar. Dan trekken we er met onze tak op uit. Samen eten, spelen, slapen, … kortom: ons amuseren!

De kapoentjes en welpjes gaan er 7 dagen (6 nachten) op uit, ze overnachten in gebouwen.

Wolven en jongverkenners gaan 10 dagen (9 nachten) op kamp. Dit is een traditioneel tentenkamp met de Ardennen als populaire bestemming.

Verkenners daarentegen durven al eens wat meer. Meestal gaan ze op tentenkamp, maar dit kan ook eens een fietskamp zijn. Om de 3 jaar gaan zij op buitenlands kamp, zo kan elke verkenner een buitenlands scoutsavontuur meemaken. De duur van het kamp is doorgaans 10 dagen (9 nachten).

Er wordt zo snel mogelijk meegedeeld waar en wanneer de zomerkampen doorgaan, zodat u uw eventuele vakantie zo spoedig mogelijk kan plannen. Om praktische redenen (materiaal, leidingsondersteuning, …) is het voor ons niet haalbaar om allemaal op hetzelfde moment op kamp te gaan.

Het uniform

kentekenMet het dragen van het uniform toon je dat je scout bent en verwijs je naar de waarden van de beweging. Het uniform geeft leden en leiding de mogelijkheid om iets gemeenschappelijk te veruiterlijken en laat toch ruimte voor een persoonlijke touch.

Het uniform bestaat voor iedereen in alle takken uit een aantal dezelfde eenvoudige basisstukken goed van snit om in te ravotten: een beige hemd, trui, groene korte of lange broek en de groepsdas. Kapoenen hebben geen voorgeschreven uniform maar alle stukken zijn ook in kapoenenmaten beschikbaar.

De groepsdas heeft bordeaux-witte kleur en is uitsluitend te verkrijgen bij onze groep (niet in de Hopper winkel). Alle leden (ook de kleinsten) dragen een das!

De trui kan zowel de bruine trui van Scouts en Gidsen Vlaanderen zijn of onze eigen bordeaux trui. Wij hebben een beperkte stock van maten van onze eigen trui in voorraad. Wanneer we merken dat de vraag te groot wordt bieden we de mogelijkheid om een nieuwe trui te bestellen.

Alle onderdelen van het uniform (behalve onze eigen das en trui) zijn te verkrijgen in de Hopper winkel. Je kan de webwinkel bezoeken op www.hopper.be of gewoon eens langsgaan:

Lange Violettestraat 33
9000 Gent
09/223.84.42

De openingsuren vind je op www.hopper.be.

De kentekens

Als je het hemd van een doorwinterde scout bekijkt zie je een kleurenmix van kentekens. Al deze kentekens hebben hun eigen plaats en betekenis. De kentekens zijn eveneens beschikbaar in de Hopper winkel (behalve het groepslintje).

img_4292.jpg

Over vroeger ...

Ontstaan Scouts ARDU

Contact

Groepsleiding

Céline Mettepenningen

Lucas Vermeulen

Pieter De Meyer

Andere contactgegevens

Ons volgen? Tuurlijk!

Vergaderingen

Wekelijkse vergaderingen:
zondagmiddag 14:00 - 17:30 (of 18:00)

Groenestaakstraat 66a
9030 Mariakerke

Onze lokalen worden niet verhuurd