Inschrijving

Scouting... eens proberen?

Wat doe jij op zondag? Ravotten, spelen in het bos, kwissen, knutselen, in bomen klimmen, erop uit trekken, …? Wij doen het allemaal!

Ben je tussen de 6 en 17 jaar, dan kan je elke zondag bij ons terecht. Iedereen is welkom! Je hoeft niet speciaal hard te kunnen lopen, heel sterk zijn of goed te kunnen zingen. Gewoon zin hebben om je op zondag goed te kunnen amuseren is meer dan genoeg!

We komen elke zondag om 14u samen, dit heet de wekelijkse 'vergadering'. Je speelt er in groep (de zogenaamde 'takken') met leeftijdsgenootjes.

Ben je 6 of 7 jaar, dan ben je kapoen. De 8 en 9-jarigen spelen bij de welpen en 10 en 11-jarigen bij de wolven. Tussen 12 en 14 jaar hoor je bij de jongverkenners en bij de verkenners ben je 14 tot 17 jaar oud. Natuurlijk speel je niet alleen; elke groep heeft zijn eigen leiding. Jonge mensen die elke week weer eens iets nieuws verzinnen om van jouw zondag een echt avontuur te maken. En dan zwijgen we nog over de weekends die plaatsvinden tijdens het jaar en van het scoutskamp in de grote vakantie!

Lijkt dit je wel wat? Blijf dan zeker doorlezen! Je vindt op deze pagina onder andere info over lidgeld, verzekeringen en onze wachtlijst.

Stevige Linker
De Ardu-leiding

Image

Effe wachten...?!

Scouting zit in de lift en dat merken we bij Ardu ook. De laatste jaren zien we de vraag naar plaatsen steeds groter worden. Om de kwaliteit van onze activiteiten hoog te kunnen houden, kiezen we ervoor om het aantal plaatsen te beperken en te werken met een wachtlijst per geboortejaar.

De inschrijvingen werken in 3 golven:
1) Nieuwsbrief Inschrijvingen
Vanaf het voorjaar kan iedereen zich aboneren op de nieuwsbrief over de inschrijvingen. Zo ontvang je alle info over deadlines, procedures en reminders. Bestaande leden hoeven dit niet in te doen. Zij krijgen automatisch alle info via mail.

2) (Her)inschrijven

Na de kampen worden de inschrijvingen geopend, zowel voor bestaande leden als voor nieuwe leden. Niet iedereen is direct al zeker van een plekje (zie verder). De deadlines wordt gecommuniceerd via de nieuwsbrief. 

3) Goedkeuring
Bij het aflopen van de deadline bekijken we het aantal beschikbare plaatsen per geboortejaar. We informeren iedereen of ze al dan niet kunnen starten. Iedereen voor wie er (nog) geen plaatsje is, zetten we op de wachtlijst. Wanneer er een plaatsje vrijkomt voor jou contacteren wij je.

Bij de goedkeuring zijn er bepaalde voorrangsregels die we gebruiken. Die worden hieronder toegelicht.

1

Bestaande leden

Als eerst krijgen de bestaande leden natuurlijk voorrang: wie het vorige werkjaar was ingeschreven is sowieso zeker van zijn plekje als je dat wilt. Deze voorrang geldt tot 28 augustus 2023.
2

Broers/zussen & kinderen oud-leiding

Wanneer alle bestaande leden zich herinschreven en er nog plaatsjes over zijn, dan krijgen alle broers en zussen van huidige leden voorrang. Ook kinderen van oud-leiding van Ardu krijgen op dit moment voorrang. Mochten de plaatsen nu al beperkt zijn, dan selecteren we op de volgorde van inschrijving van het nieuwe lid. Wees er dus vroeg bij! Ook zij krijgen deze voorrang tot 28 augustus 2023.
3

Alle andere nieuwe leden

Wanneer iedereen met voorrang een plekje heeft, kan iedereen zich aanmelden voor de overige plekjes. Ook dit gebeurt vóór 28 augustus 2023. Vervolgens rangschikken we alle inschrijvingen volgens woonafstand van ons lokaal en selecteren we de ... dichtste (aantal afhankelijk van het aantal plaatsjes).

Leeftijd

Iedereen kan inschrijven zodra je dit kalenderjaar 6 jaar wordt. Voor het scoutsjaar 2023-2024 betekent dit dus dat je geboren bent vóór 31 december 2017.

Wat is een Scouts en Gidsen Vlaanderen-lidmaatschap?

Door lidgeld te betalen word je lid van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Dit is voor een groot deel een verzekeringspremie. Het nationaal verbond biedt ook een volledige ondersteuning aan de plaatselijke werking. Bovendien krijgen de leden vier keer per jaar het ledenblad 'Krak Boem'.

Je wilt je kind inschrijven?

Lijkt dit alles wel iets voor jou? Super! Dan kun je je hier aanmelden. Voorlopig is de kans groot dat je op de wachtlijst terechtkomt, maar niet getreurd. Zodra er een plaatsje vrijkomt, nemen we contact met je op. Info over de selectieprocedure vind je hierboven.

Lidgeld

Het lidgeld is dit jaar (werkjaar 2023-2024) vastgelegd op €68,30. Hiervan is het grootste deel bestemd voor de verzekering via het nationaal verbond (€42,50). Het resterende bedrag is een bijdrage voor de werkingskosten, materiaal, ...

Daarbovenop vragen we een jaarlijkse bijdrage voor het vieruurtje. Voor kapoenen en welpen bedraagt dat €20, voor wolven, jongverkenners en verkenners is dat €25

Scouting is er voor iedereen! Mensen die het financieel moeilijk hebben, kunnen inschrijven aan €25 via Scouting op Maat. Dit kan in alle discretie besproken worden met de groepsleiding. Meer info over Scouting op Maat vind je hier.

Wie lid wordt na 1 maart betaalt slechts de helft van het lidgeld.

Contact

Groepsleiding

Robin Maes

Lucas Bourguillioen

Yannis De Vidts

Pieter De Meyer

Andere contactgegevens

Facebook

Volg ons op Facebook!

Instagram

Volg ons op Instagram!

Vergaderingen

Wekelijkse vergaderingen:
zondagmiddag 14:00 - 17:30/18

Groenestaakstraat 66a
9030 Mariakerke

Onze lokalen worden niet verhuurd!