Inschrijving

Scouting... eens proberen?

Wat doe jij op zondag? Voetballen, kwissen, knutselen, spelletjes spelen, in bomen klimmen, erop uit trekken, …? Wij doen het allemaal!

Ben je tussen de 6 en 17 jaar, dan kan je elke zondag bij ons terecht. Iedereen is welkom! Je hoeft niet speciaal hard te kunnen lopen, heel sterk zijn of goed te kunnen zingen. Gewoon zin hebben om je op zondag goed te kunnen amuseren is meer dan genoeg!

We komen elke zondag om 14u samen, dit heet de wekelijkse 'vergadering'. Je speelt er in groep (de zogenaamde 'takken') met leeftijdsgenootjes.

Ben je 6 of 7 jaar, dan ben je kapoen. De 8 en 9-jarigen spelen bij de welpen en 10 en 11-jarigen bij de wolven. Tussen 12 en 14 jaar hoor je bij de jongverkenners en bij de verkenners ben je 14 tot 17 jaar oud. Natuurlijk speel je niet alleen; elke groep heeft zijn eigen leiding. Jonge mensen die elke week weer eens iets nieuws verzinnen om van jouw zondag een echt avontuur te maken. En dan zwijgen we nog over de weekends die plaatsvinden tijdens het jaar en van het scoutskamp in de grote vakantie!

Op onze kalender kun je zien wanneer we vergaderen. Kom dus gerust op zondag eens een kijkje nemen aan het lokaal, dan kan je meteen zien hoe het er bij ons aan toe gaat.

Je mag twee keer komen proberen bij ons zonder lidgeld te betalen. Schrijf je wel op voorhand in voor de proefvergaderingen via deze link. Enkel dan ben je automatisch ook verzekerd! Bevalt het je? Dan kun je je definitief inschrijven via deze link.

Aarzel dus niet om eens langs te komen!

Tot zondag zeker?

Image

Leeftijd

Rond de beginleeftijd van kapoenen bestaat er binnen de beweging een algemene regel. Die luidt dat 'een kind kan aansluiten bij de kapoenen als hij of zij 6 jaar wordt, vóór 1 januari van het lopende werkjaar (voor 2022 - 2023 dus geboren is in 2016 of vroeger)'. Die afspraak werd gemaakt met de koepels van andere jeugdbewegingen (o.a. Chiro, KLJ, ...).

Uiteraard is het geen probleem om meteen bij een hogere tak in te schrijven.

Wat is een Scouts en Gidsen Vlaanderen-lidmaatschap?

Door lidgeld te betalen word je lid van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Dit is voor een groot deel een verzekeringspremie. Het nationaal verbond biedt ook een volledige ondersteuning aan de plaatselijke werking. Bovendien krijgen de leden vier keer per jaar het ledenblad 'Krak Boem'.

Je wilt je kind inschrijven?

Kom eens langs op zondagnamiddag (kijk eerst even op de kalender) en vul dit formulier in. Je kind kan aan twee vergaderingen deelnemen zonder lidgeld te betalen (hij/zij is ondertussen wel verzekerd).
Was het leuk? Dan kun je achteraf definitief inschrijven via deze link! Vanaf dan ben je helemaal klaar voor een heel jaar vol scoutsplezier!

Niet-verzekerde leden worden vanaf de overgang onverbiddelijk naar huis gestuurd.

Lidgeld

Het lidgeld is dit jaar (werkjaar 2022-2023) vastgelegd op €62,70. Hiervan is het grootste deel bestemd voor de verzekering via het nationaal verbond (€36,70). Het resterende bedrag is een bijdrage voor de werkingskosten, het Artuutje, materiaal, ...

Daarbovenop vragen we een jaarlijkse bijdrage voor het vieruurtje. Voor kapoenen en welpen bedraagt dat €15, voor wolven, jongverkenners en verkenners is dat €20

Scouting is er voor iedereen! Mensen die het financieel moeilijk hebben kunnen inschrijven aan €25 via Scouting op Maat. Dit kan in alle discretie besproken worden met de groepsleiding. Meer info over Scouting op Maat vind je hier.

Wie lid wordt na 1 maart betaalt slechts de helft van het lidgeld.

Contact

Groepsleiding

Yoni De Munter

Robin Maes

Lucas Bourguillioen

Andere contactgegevens

Facebook

Volg ons op Facebook!

Instagram

Volg ons op Instagram!

Vergaderingen

Wekelijkse vergaderingen:
zondagmiddag 14:00 - 17:30/18

Groenestaakstraat 66a
9030 Mariakerke

Onze lokalen worden niet verhuurd!