Inschrijving

Scouting... eens proberen?

Wat doe jij op zondag? Voetballen, kwissen, knutselen, spelletjes spelen, in bomen klimmen, erop uit trekken, …? Wij doen het allemaal!

Wij, dat zijn de jongens van Scouting Ardu. Ben je tussen 6 en 17, dan kan je elke zondag bij ons terecht. Iedereen is welkom! Je hoeft niet speciaal hard te kunnen lopen, heel sterk zijn of goed te kunnen zingen. Gewoon zin hebben om je op zondag goed te kunnen amuseren is meer dan genoeg!

We komen elke zondag om 14u samen, dit heet de wekelijkse vergadering. Je speelt er in groep (de zogenaamde takken) met leeftijdsgenootjes.

Ben je 6 of 7, dan ben je kapoen. 8 en 9-jarigen spelen bij de welpen en 10 en 11-jarigen bij de wolven. Tussen 12 en 14 jaar hoor je bij de jongverkenners en bij de verkenners ben je 14 tot 17 jaar oud. Natuurlijk speel je niet alleen; elke groep heeft zijn eigen begeleiding. Jonge mensen die elke week weer eens iets nieuws verzinnen om van jouw zondag een echt avontuur te maken. En dan zwijgen we nog over de weekends die plaatsvinden tijdens het jaar en van het kamp in de grote vakantie!

Op onze kalender kun je zien wanneer we vergaderen. Kom dus gerust op zondag eens een kijkje nemen aan het lokaal, dan kan je meteen zien hoe het er bij ons aan toe gaat.

Je mag twee keer komen proberen bij ons zonder lidgeld te betalen. Je bent dan automatisch verzekerd. Bevalt het je, dan moet je je zeker en zo snel mogelijk inschrijven!

Aarzel dus niet om eens langs te komen!

Tot zondag zeker?

Image

Leeftijd

Rond de beginleeftijd van kapoenen bestaat er binnen de beweging een algemene regel. Die luidt dat 'een kind kan aansluiten bij de kapoenen als hij of zij 6 jaar wordt, vóór 1 januari van het lopende werkjaar (2020-2021 - dus geboren is in 2014)'. Die afspraak werd gemaakt met de koepels van andere jeugdbewegingen (o.a. Chiro, KLJ, ...).

Uiteraard is het geen probleem om meteen bij een hogere tak in te schrijven.

Wat is een Scouts en Gidsen Vlaanderen-lidmaatschap?

Door lidgeld te betalen word je lid van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Dit is voor een groot deel een verzekeringspremie. Het nationaal verbond biedt ook een volledige ondersteuning aan de plaatselijke werking. Bovendien krijgen de leden vier keer per jaar het ledenblad 'Krak Boem'.

Je wilt je zoon inschrijven?

Kom eens langs op zondagnamiddag (kijk eerst even op de kalender) en geef naam, adres en geboortedatum door aan iemand van de groepsleiding. Je zoon kan aan twee vergaderingen deelnemen zonder lidgeld te betalen (hij is ondertussen wel verzekerd). Wanneer hij beslist om te blijven kom je naar een leider die je verder zal helpen met de ledenadministratie en die je zoon zal inschrijven voor het komende scoutsjaar.

Niet-verzekerde leden worden vanaf de overgang onverbiddelijk naar huis gestuurd.

Lidgeld

Het lidgeld is dit jaar (werkjaar 2020-2021) vastgelegd op 58.00 EUR. Hiervan is het grootste deel bestemd voor de verzekering via het nationaal verbond (ongeveer 34.00 EUR). Het resterende bedrag is een bijdrage voor de werkingskosten, het Artuutje, materiaal, ...

Scouting is er voor iedereen! Mensen die het financieel moeilijk hebben kunnen inschrijven aan €19,33. Dit kan in alle discretie besproken worden met de groepsleiding. Deze kunnen jullie bereiken op.

Wie lid wordt na 1 maart betaalt slechts de helft van het lidgeld.

Het lidgeld wordt betaald op de scoutsmarkt tijdens het startweekend. Op zaterdag 03 oktober 2020 kan er cash of met de kaart betaald worden aan ons mobiel secretariaat, tussen 16u en 18u.

Contact

Groepsleiding

Yoni De Munter

Robin Maes

Maxim Van Laethem

Andere contactgegevens

Ons volgen? Tuurlijk!

Instagram

Volg ons op Instagram!

Vergaderingen

Wekelijkse vergaderingen:
zondagmiddag 14:00 - 17:30/18

Groenestaakstraat 66a
9030 Mariakerke

Onze lokalen worden niet verhuurd!