Jongens en Meisjes Ardu

Beste leden
Beste ouders
Beste Ardu'ers

80 jaar stonden we in Mariakerke en omstreken bekend als "de jongens van Ardu". Vanaf volgend scoutsjaar zullen het niet langer de jongens, maar "de jongens en meisjes van Ardu" zijn. Scouts Ardu wordt gemengd!

Waarom?
De laatste jaren kregen we steeds vaker de vraag van ouders of ze hun dochter konden inschrijven in onze scouts. Het wrong bij ons om steeds te moeten zeggen dat we een jongensscouts waren want we zijn ervan overtuigd dat íedereen een plaats in onze scouts verdient.
Sjorren, blaaspijpen, vuur maken, technieken leren, ravotten op zondagnamiddag... daar zou iedereen de kans toe moeten krijgen.
Daarom hebben we met de leidingsploeg besloten vanaf volgend jaar een gemengde scouts te worden!

Praktisch
Vanaf volgend jaar willen we focussen op de Kapoenen en Verkenners. Zo zoeken we bij deze twee takken naar extra vrouwelijke leiding om die overgang zo goed mogelijk in te zetten. Ook hebben we een plan klaar om optimaal in te spelen op alle uitdagingen die dit met zich meebrengt.

De komende jaren plannen we dan om onze focus uit te breiden naar de welpen-, wolven- en jv-tak. Dat geeft ons meer tijd om aan een mooi diverse leidingsploeg en ledengroep te bouwen en de ledenaantallen gecontroleerd te laten groeien. 

Voorlopig richten we ons dus vooral op Kapoenen(2016-2015) en Verkenners(2008-2006). Heeft jouw dochter toch niet deze leeftijd maar wil ze absoluut deel uitmaken van scouts Ardu, aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Tegen het einde van het scoutsjaar hoor je alles over inschrijven voor volgend scoutsjaar, dus stay tuned via onze website / Facebookpagina

Gezocht: (vrouwelijke) leiding
Om deze overgang helemaal succesvol te maken, zijn we dus op zoek naar extra (vrouwelijke) leiding! Heb je interesse? Weet je niet zo goed wat dat inhoudt? Je mag ons altijd een mailtje sturen, bellen, Whatsapp'en, ... En je hoeft zeker niet te wachten tot volgend jaar! Laat gerust van je horen en dan kijken we wanneer je eens een proefvergadering kunt komen meedoen - volledig vrijwillig en vrijblijvend natuurlijk. Wie weet krijg je de scoutsmicrobe dan ook wel te pakken! We kijken er alvast erg naar uit om je te leren kennen!

Kort gezegd blijft onze core-business dezelfde: kinderen en jongeren een fantastische, actieve zondagnamiddag laten beleven. Al zal het volgend jaar met meisjes én jongens zijn, mét evenveel Ardu gehalte als altijd!

Zit je nog met vragen? Stuur gerust een mailtje naar  of kom eens langs vóór of na een vergadering voor een babbel.

Jongens en meisjes, tot binnenkort! 

Stevige Linker
De Leiding
Scouts Ardu

Contact

Groepsleiding

Robin Maes

Lucas Bourguillioen

Yannis De Vidts

Pieter De Meyer

Andere contactgegevens

Facebook

Volg ons op Facebook!

Instagram

Volg ons op Instagram!

Vergaderingen

Wekelijkse vergaderingen:
zondagmiddag 14:00 - 17:30/18

Groenestaakstraat 66a
9030 Mariakerke

Onze lokalen worden niet verhuurd!