Scouts ARDU

Onze groep

0

Leden
0

Leid(st)ers
0

V.Z.W.'ers

WekelijkseVERGADERINGEN

De leden worden via een kalender per tak op de hoogte gehouden van de zondagse vergaderingen. Deze kalender vind je in het ‘Artuutje’, ons ledenmagazine. Lees deze goed zodat er geen vergissingen optreden wat betreft plaats, dag en uur. We staan er op dat je de leiding verwittigt telkens wanneer je niet naar de vergadering kan komen.

De vergaderingen gaan meestal door van 14u tot 17u30, met uitzondering van de verkenners die vergaderen tot 18u. Mogen wij vragen dat je zoon/dochter steeds op tijd aanwezig is, zodat we op niemand moeten wachten en met de volledige groep kunnen openen. Het is overigens zo dat je zoon/dochter na de activiteiten niet meer onder onze verantwoordelijkheid staat. Kom hem/haar dus steeds op tijd halen!

Indien je je zoon/dochter met de wagen brengt, is het raadzaam om hem aan het hekken te laten uitstappen. Voor ieders veiligheid en zeker dat van je kinderen is het het best niet op onze terreinen te rijden met de wagen. Je kunt je zoon/dochter ook met de fiets brengen, er staan genoeg fietsrekken om alle fietsen op een goede manier te stallen. Bij onze oudste takken gebeuren heel wat activiteiten met de fiets. Zij dienen dan ook steeds met de fiets (+ slot en verlichting) naar de vergadering te komen. Bij kapoenen en welpen is het niet noodzakelijk om met de fiets te komen, tenzij het uitdrukkelijk op de kalender staat.

OpKAMP!

De zomerkampen zijn traditioneel het hoogtepunt van het scoutsjaar. Dan trekken we er met onze tak op uit. Samen eten, spelen, slapen, … kortom: ons amuseren!

De kapoentjes en welpjes gaan er 7 dagen (6 nachten) op uit, ze overnachten in gebouwen.

Wolven en jongverkenners gaan 11 dagen (10 nachten) op kamp. Dit is een traditioneel tentenkamp met de Ardennen als populaire bestemming.

Verkenners daarentegen durven al eens wat meer. Meestal gaan ze op tentenkamp, maar dit kan ook eens een fietskamp zijn. Om de 3 jaar gaan zij op buitenlands kamp, zo kan elke verkenner een buitenlands scoutsavontuur meemaken. De duur van het kamp is doorgaans 11 dagen (10 nachten).

Er wordt zo snel mogelijk meegedeeld waar en wanneer de zomerkampen doorgaan, zodat u uw eventuele vakantie zo spoedig mogelijk kan plannen. Om praktische redenen (materiaal, leidingsondersteuning, …) is het voor ons niet haalbaar om allemaal op hetzelfde moment op kamp te gaan.

0
Kapoenen
0
Welpen
0
Wolven
0
Jongverkenners
0
Verkenners

Het uniform

kentekenMet het dragen van het uniform toon je dat je scout bent en verwijs je naar de waarden van de beweging. Het uniform geeft leden en leiding de mogelijkheid om iets gemeenschappelijk te veruiterlijken en laat toch ruimte voor een persoonlijke touch.

Het uniform bestaat voor iedereen in alle takken uit een aantal dezelfde eenvoudige basisstukken goed van snit om in te ravotten: een beige hemd, trui, groene korte of lange broek / rok en de groepsdas. Kapoenen hebben geen voorgeschreven uniform maar alle stukken zijn ook in kapoenenmaten beschikbaar.

De groepsdas heeft bordeaux-witte kleur en is uitsluitend te verkrijgen bij onze groep (niet in de Hopper winkel). Alle leden (ook de kleinsten) dragen een das!

De trui kan zowel de bruine trui van Scouts en Gidsen Vlaanderen zijn of onze eigen bordeaux trui. Wij hebben een beperkte stock van maten van onze eigen trui in voorraad. Wanneer we merken dat de vraag te groot wordt bieden we de mogelijkheid om een nieuwe trui te bestellen.

Alle onderdelen van het uniform (behalve onze eigen das en trui) zijn te verkrijgen in de Hopper winkel. Je kan de webwinkel bezoeken op www.hopper.be of gewoon eens langsgaan:

Antwerpsesteenweg 242,
9000 Gent
09/223.84.42

De openingsuren vind je op www.hopper.be.

De kentekens

Als je het hemd van een doorwinterde scout bekijkt zie je een kleurenmix van kentekens. Al deze kentekens hebben hun eigen plaats en betekenis. De kentekens zijn eveneens beschikbaar in de Hopper winkel (behalve het groepslintje).

Over vroeger ...

Ontstaan Scouts ARDU

Contact

Groepsleiding

Robin Maes

Lucas Bourguillioen

Yannis De Vidts

Pieter De Meyer

Andere contactgegevens

Facebook

Volg ons op Facebook!

Instagram

Volg ons op Instagram!

Vergaderingen

Wekelijkse vergaderingen:
zondagmiddag 14:00 - 17:30/18

Groenestaakstraat 66a
9030 Mariakerke

Onze lokalen worden niet verhuurd!