Scouts ARDU

Onze groep

0

Leden
0

Leid(st)ers
0

V.Z.W.'ers

WekelijkseVERGADERINGEN

De leden worden via een kalender per tak op de hoogte gehouden van de zondagse vergaderingen. Deze kalender vind je in het ‘Artuutje’, ons ledenmagazine. Lees deze goed zodat er geen vergissingen optreden wat betreft plaats, dag en uur. We staan er op dat je de leiding verwittigt telkens wanneer je niet naar de vergadering kan komen.

De vergaderingen gaan meestal door van 14u tot 17u30, met uitzondering van de verkenners die vergaderen tot 18u. Mogen wij vragen dat je zoon steeds op tijd aanwezig is, zodat we op niemand moeten wachten en met de volledige groep kunnen openen. Het is overigens zo dat je zoon na de activiteiten niet meer onder onze verantwoordelijkheid staat. Kom hem dus steeds op tijd halen!

Indien je je zoon met de wagen brengt, is het raadzaam om hem aan het hekken te laten uitstappen. Voor ieders veiligheid en zeker dat van je kinderen is het het best niet op onze terreinen te rijden met de wagen. Je kunt je zoon ook met de fiets brengen, er staan genoeg fietsrekken om alle fietsen op een goede manier te stallen. Bij onze oudste takken gebeuren heel wat activiteiten met de fiets. Zij dienen dan ook steeds met de fiets (+ slot en verlichting) naar de vergadering te komen. Bij kapoenen en welpen is het niet noodzakelijk om met de fiets te komen, tenzij het uitdrukkelijk op de kalender staat.

OpKAMP!

De zomerkampen zijn traditioneel het hoogtepunt van het scoutsjaar. Dan trekken we er met onze tak op uit. Samen eten, spelen, slapen, … kortom: ons amuseren!

De kapoentjes en welpjes gaan er 7 dagen (6 nachten) op uit, ze overnachten in gebouwen.

Wolven en jongverkenners gaan 10 dagen (9 nachten) op kamp. Dit is een traditioneel tentenkamp met de Ardennen als populaire bestemming.

Verkenners daarentegen durven al eens wat meer. Meestal gaan ze op tentenkamp, maar dit kan ook eens een fietskamp zijn. Om de 3 jaar gaan zij op buitenlands kamp, zo kan elke verkenner een buitenlands scoutsavontuur meemaken. De duur van het kamp is doorgaans 10 dagen (9 nachten).

Er wordt zo snel mogelijk meegedeeld waar en wanneer de zomerkampen doorgaan, zodat u uw eventuele vakantie zo spoedig mogelijk kan plannen. Om praktische redenen (materiaal, leidingsondersteuning, …) is het voor ons niet haalbaar om allemaal op hetzelfde moment op kamp te gaan.

0
Kapoenen
0
Welpen
0
Wolven
0
Jongverkenners
0
Verkenners

Het uniform

kentekenMet het dragen van het uniform toon je dat je scout bent en verwijs je naar de waarden van de beweging. Het uniform geeft leden en leiding de mogelijkheid om iets gemeenschappelijk te veruiterlijken en laat toch ruimte voor een persoonlijke touch.

Het uniform bestaat voor iedereen in alle takken uit een aantal dezelfde eenvoudige basisstukken goed van snit om in te ravotten: een beige hemd, trui, groene korte of lange broek / rok en de groepsdas. Kapoenen hebben geen voorgeschreven uniform maar alle stukken zijn ook in kapoenenmaten beschikbaar.

De groepsdas heeft bordeaux-witte kleur en is uitsluitend te verkrijgen bij onze groep (niet in de Hopper winkel). Alle leden (ook de kleinsten) dragen een das!

De trui kan zowel de bruine trui van Scouts en Gidsen Vlaanderen zijn of onze eigen bordeaux trui. Wij hebben een beperkte stock van maten van onze eigen trui in voorraad. Wanneer we merken dat de vraag te groot wordt bieden we de mogelijkheid om een nieuwe trui te bestellen.

Alle onderdelen van het uniform (behalve onze eigen das en trui) zijn te verkrijgen in de Hopper winkel. Je kan de webwinkel bezoeken op www.hopper.be of gewoon eens langsgaan:

Antwerpsesteenweg 242,
9000 Gent
09/223.84.42

De openingsuren vind je op www.hopper.be.

De kentekens

Als je het hemd van een doorwinterde scout bekijkt zie je een kleurenmix van kentekens. Al deze kentekens hebben hun eigen plaats en betekenis. De kentekens zijn eveneens beschikbaar in de Hopper winkel (behalve het groepslintje).

Fiscale attesten

Hier kan u het fiscaal attest vinden van het kamp van 2020. Zorg er zeker voor dat je het juiste fiscaal attest gebruikt dat bij de tak hoort waar uw zoon vorig jaar bij zat. LET OP de volgnummers zijn via mail verstuurd.

Formulieren bij ongeval

Het eerste document is in te vullen voor de leiding

Het tweede document is voor de ouders en de geneesheer

    • DEEL B: in te vullen door de ouders (gegevens i.v.m. de mutualiteit)
    • DEEL C: in te vullen door de geneesheer

Dit laatste blad dienen de ouders dus steeds mee te nemen wanneer ze na een ongeval op de scouts overgaan tot een doktersbezoek. De geneesheer zal zijn bevindingen op dit blad noteren. Na het invullen van blad B en C kan dan samen met de leiding de aangifte worden ingevuld, waarna de leiding ook het dossier indient bij Ethias.

Handleiding Individuele Steekkaart

Image
Om medische gegevens te verzamelen maakt onze groep gebruik van de Groepsadministratie, een overkoepelend platform van Scouts- & Vlaanderen waarop wij alle info snel en digitaal kunnen raadplegen. We dringen erop aan dat de ouders dit online zorgvuldig invullen en op regelmatige basis controleren op eventuele wijzigingen. De eerste keer is dat natuurlijk altijd wat zoeken. Om jullie wat wegwijs te maken, kunnen jullie hiernaast een handleiding vinden. Mocht je toch nog op vragen of problemen stuiten, aarzel dan niet om ons te contacteren!

Privacyverklaring

Sinds 25 mei 2018 trad de GDPR in werking. Deze nieuwe wetgeving tracht de gegevens van de EU-burger zo goed mogelijk te beschermen. In dit document vindt u de privacyverklaring van onze scoutsgroep. Hierin staat alles wat u moet weten i.v.m. de verwerking van de gegevens die u opgeeft en welke rechten u heeft omtrent deze gegevens.

Over vroeger ...

Ontstaan Scouts ARDU

Contact

Groepsleiding

Yoni De Munter

Robin Maes

Lucas Bourguillioen

Andere contactgegevens

Ons volgen? Tuurlijk!

Instagram

Volg ons op Instagram!

Vergaderingen

Wekelijkse vergaderingen:
zondagmiddag 14:00 - 17:30/18

Groenestaakstraat 66a
9030 Mariakerke

Onze lokalen worden niet verhuurd!